Limba română, întrebare adresată de andreutzaelena, 9 ani în urmă

Vreau si eu un text argumentativ despre relatia om-natura de-a lungul timpului.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adinaa1
793

In opinia mea relatia dintre om si natura  de-a lungul timpului a suportat schimbari cu efecte pozitive dar si negative, atat pentru om cat si pentru natura .

In primul rand am putea spune ca omul nu ar exista fara natura deoarece este construit in asa fel incat fara o legatura stransa cu natura el nu ar putea trai. Natura are in componenta sa cele patru elemente vitale pentru om si anume : pamntul aerul apa si focul. Pamantul are rolul de a procura hrana si de a ne oferi un spatiu de locuit , aerul ne ajuta sa respiram, apa are un rol vital pentru organism iar focul adica caldura soarelui face posibila viata pe pamant . Observând acestea ne putem da seama ca natura are o importanta foarte mare pentru noi . De-a lungul timpului relatia dintre om si natura a evoluat , iar omul a invatat cum aceasta ii poate fii de folos  acesta constituind un efect pozitiv al schimbarii relatiei dintre om si natura in decursul timpului . De exemplu omul a descoperit metode de produre a hranei , metode de relaxare cu ajutorul naturii , omul a invatat ca natura poate lucra in favoarea sa iar relatia dintre om si natura astfel consolizandu-se ceea ce a condus la un efect pozitiv si acela de dorinta a omului de protejare a naturii .

  In al doilea rand , relatia dintre om si natura de-a lungul timpului a suferit si schimbari cu efecte negative . Odata cu trecerea timpului din curiozitate si aflandu-se intr-o continua evolutie omul a descoperit ca poate controla natura . Acest lucru fiind posibil datorita modernizarii lumii si aparitia noilor tehnologii . In ziua de astazi omul poate spune starea vremii , poate determina cutremure , a realizat metode de procurare a hranei chiar si fara ajutorul naturii . In timp aceste schimbari vor avea de daunat naturii si vor aduce efecte negative . De exemplu incalzirea globala este o consecinta a incercarii omului de a controla , ce a dus la un dezastru natural .

 In concluzie , de la începutul timpurilor si pana in zilele noastre relatia dintre om si natura a avut de suportat schimbari majore atat cu efecte pozitive si efecte negative ata pentru om cat si pentru natura .

Alte întrebări interesante