Limba română, întrebare adresată de alina379, 9 ani în urmă

vreau si eu un text : care se petrece pe taramul stelelor. sa adaug cuvinte n-ar fi ,nu s-ar povesti.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
79
Dacă n-ar fi nu s-ar povesti despre secretele universului si frumusețea stelelor ce strălucesc dând lumină cerească omenirii. Pe tărâmul stelelor este magie , o magie greu de inteles pentru ochiul uman , o magie care numai ele stelele o cunosc si o trăiesc in felul lor , revarsand lumină care pentru noi este magică. Ne punem jos seara pe iarba si privim la stele , unii cu ochiul liber alții cu un instrument inventat de om , telescopul , căutând parca sa intelegem taina stelelor si de ce au ele o anumita ordine in asezarea pe cer.
Aceasta taină nu mai ele o cunosc si o păstrează cu sfințenie doar pentru ele.O stea care se numeste luceafăr, stă de strajă in mijlocul stelelor si are grija ca magia lor sa dăinuie mereu si pentru totdeauna pe cerul magnific al nopții.
Povesti sunt multe despre stele dar fiecare om are propria lui versiune, iar pentru unii steaua cazatoare înseamnă foarte mult ,asa cum pentru mine înseamnă indeplinirea unei dorinte atunci cand o zăresc căzând pe cer.Pentru mine ea face o vraja si-mi îndeplinește intotdeauna dorința. Imi închid ochii si spun in gândul meu: "Stea magică cazatoare te rog cu ardoare sa imi indeplinesti dorinta urmatoare :-......." , iar nu dupa multa vreme magia stelei mele cazatoare isi face aparitia in viața mea indeplinind dorinta pe care i-am cerut-o.
Cerul plin de stele , un univers magic, un dar de la Dumnezeu pentru noi oamenii, pentru ca atunci când soarele apune sa nu rămânem de tot in beznă ci sa ne lumineze calea in întuneric atunci când călătorim sau pur si simplu sa ne bucurăm de cer si pe timpul nopții.

Rodi11: Îți place?
alina379: da mult...multumesc frumos
Rodi11: Cu placere ☺
Alte întrebări interesante