Limba română, întrebare adresată de Edward06, 8 ani în urmă

Vreau si eu va rog rezumat la filmul Gattaca. URGENT‼‼‼‼‼ Dau coroana.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vick2199
1

Răspuns:

Într-o scenă flashback care îl înfățișează pe Freeman rănit în copilărie la grădiniță, părinții lui Freeman își exprimă regretul pentru Freeman ca un copil credincios. Asigurarea de sănătate a părinților lui Freeman nu poate acoperi costul rănilor sale, iar filmul implică faptul că, dacă Freeman s-ar fi născut cu ajutorul tehnologiei de reproducere, nu ar fi fost rănit în primul rând. Părinții lui Freeman decid să conceapă un alt copil cu ajutorul tehnologiei de reproducere. Fratele mai mic al lui Freeman, Anton Freeman, a fost produs prin alegerea genelor dorite de la mama și tatăl lui Freeman. Fratele lui Freeman este adesea descris ca fiind superior din punct de vedere genetic în comparație cu Freeman, așa cum se arată prin înălțime și forță, înot și alergare, iar mai târziu prin oportunitățile de angajare disponibile pentru el datorită geneticii sale.Freeman visează la o carieră în călătoriile spațiale la Gattaca Aerospace Corporation, o corporație prestigioasă de zboruri spațiale, în ciuda geneticii sale mai puțin prestigioase. Se antrenează intens, încercând să-și îmbunătățească forța fizică și i se arată în mod constant citind și studiind. Cu toate acestea, Freeman știe că, în ciuda eforturilor sale, este întotdeauna dezavantajat în comparație cu alți candidați din cauza genelor sale. În film, discriminarea genetică pentru angajare este ilegală, dar adesea trecută cu vederea și majoritatea tuturor este supusă profilării genetice El urmărește o opțiune ilegală, alternativă pentru cei concepuți ca bebeluși credincioși, dând drept valid prin utilizarea semnăturii genetice a altei persoane, probe biologice obținute. Freeman folosește identitatea lui Jerome Eugene Morrow, interpretat de actorul Jude Law, a cărui genetică îmbunătățită l-a făcut ideal fizic și mental, spre deosebire de Freeman. Morrow este paralizat după ce a încercat să se sinucidă aruncându-se în fața unei mașini în urma unei pierderi la o competiție de înot. Morrow îi oferă lui Freeman identitatea și materialul său genetic, sângele, celulele pielii și urina. Freeman își schimbă aspectul fizic, fiind supus unei operații estetice pentru a-și lungi picioarele, vopsindu-și părul, purtând lentile de contact și făcând ca lucrările dentare să arate cât mai identice cu Morrow. Folosind identitatea și informațiile genetice ale lui Morrow, Freeman obține apoi un loc de muncă la Gattaca Aerospace Corporation. Freeman devine navigator pentru un viitor zbor spațial către Titan, una dintre lunile lui Saturn.

După ce Freeman este angajat ca un valid, se arată în mod constant că este testat prin probe de sânge și urină și examene de fitness, ca parte a pregătirii sale pentru misiunea pe Titan. Filmul îl înfățișează continuu pieptănându-și părul și frecându-și corpul pentru a-și îndepărta cât mai multe celule moarte, astfel încât nimeni să nu-și descopere adevărata genetică. El are, de asemenea, probe de urină, probe de sânge și poartă o replică a amprentei lui Morrow peste a lui. Freeman este, de asemenea, arătat că se curăță în mod constant după sine pentru a se asigura că nu lasă nicio urmă a propriei informații genetice și el lasă în urmă în mod intenționat mostrele de piele și păr ale lui Morrow.

Cu o săptămână înainte de lansare, un administrator este ucis, iar toată lumea de la Gattaca Aerospace Corporation devine suspectă. Toată lumea este suspectată pentru că în apropierea locului crimei a fost găsită o genă aparținând unui invalid. Geana i-a aparținut lui Freeman, deși acum se prezintă în Marrow și și-a schimbat aspectul pentru a se potrivi. Anchetatorii monitorizează fiecare angajat al Gattaca Aerospace Corporation prin colectarea de probe de sânge și urină de la toată lumea. Freeman se îndepărtează de suspiciune trecând toate testele genetice folosind mostre de la Marrow și i se permite să continue cu lansarea pe Titan.

Cu toate acestea, chiar înainte de lansare, administrația a cerut un ultim test genetic sub forma unei probe de urină, dar Freeman se trezește fără proba lui Morrow.

Alte întrebări interesante