Religie, întrebare adresată de AndreiFlorea12, 8 ani în urmă

Vreau toate informațiile despre Fecioara Maria ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisachiru13
1

Răspuns:

Fecioara Maria

Fecioara Maria, s a nascut in secolul I î.Hr, in Ierusalim si a decedat in secolul I d.Hr. . Ea a mai avut o sora pe nums Salomeea, iar parintii ei se numeau Sf. Ioachim si Sf. Ana. S a casatorit cu Iosif din Nazaret si i a nascut pe Isus din Nazaret, Iacob cel Drept, Simon, Iuda, Iosif. Ea este venerata in Crestinism, Islam, mantaua albastra, coroana celor 12 stele, femeia insarcinata, femeia cu copilul, trandafirii, si exista si Sarbatorile Maicii Domnului ( Nasterea Maicii Domnului, Adormirea Maicii Domnului si Ridicarea la cer a Sfintei Fecioare Maria).

Titlurile cele mai des atribuite Fecioarei Maria, sunt Maica Domnului, Binecuvantata Fecioara Maria, Regina Cerurilor, etc. Sfanta Fecioara Maria, este venerata in cultul ortodox ca cea dintai si cea mai mare dintre toti sfintii.

De asemenea i se mai spune si "Maica precista". Cuvantul "precista" este de origine slavona si are sensul de neprihanita, de o curatenie morala desavarsita. " De aceea, cinstirea care se da Mariei in crestinism se numeste in termeni teologici iperdiulie sau supraveghere.

Conform noului Testament se gasesc putine referinte la Maria, iar cele mai numeroase in capitolul intai al evanghieliei dupa Luca, a vost vizitata de un inger, care a salutat o. Dupa salutul ingerului, acesta i a vestit ca fara sa cunoasca barbat, va da nastere unui fiu, care va fi Mesia asteptat de popor. Cuvantul "Maria" este in general considerat ca fiind orininal din limba ebraica si ar proveni din Maryam. Pare sa fie nume compus din doua elemente: mar inseamna pictura si yam inseamna mare.

STIU CA MAI SUNT MULTE LUCRURI DE ZIS DAR AM ZIS SA NU FIE PREA LUNGA


AndreiFlorea12: Mersi mult majoritatea din comentări nu sunt asa lungi( ma refer la alte răspunsuri) .
Alte întrebări interesante