Engleza, întrebare adresată de oooooooonyyyyyynyy, 8 ani în urmă

Vreau traducere la textrepede !! dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MELUSZEU
0

cumpara pana nu mai poti / cazi

Shopping-ul - un vis devenit realitate  sau un cosmar teribil? Cateodata shopping-ul este necasar. Totodata poate fi si distractiv. Pentru multi oameni este un hobby/pasiune, deseori una placuta. Am inventat chiar o fraza, terapie prin cumparaturi, pentru a descrie placerea pe care o obtinem atunci cand cumparam lucruri. Shopping-ul ne face pe multi dintre noi sa ne simtit bine. De asemenea, poate fi si periculos, atunci cand unii oameni scapa lucrurile de sub control si cumpara prea mult. Fara indoaiala, traiam intr-o societate careia ii place sa cumpere. In general, cheltuim mai mult decat castigam si multi dintre noi ne gasim in datorii.

Pentru unii oameni, shopping-ul poate deveni o dependenta. Poate fi o problema serioasa ce ii face pe oameni sa nu se simta bine pana nu cumpara ceva. Deseori, ei nu au nevoie de lucrurile pe care le cumpara: cateodata nici nu le vor. Domnisoara T, in varsta de 21 de ani, spune ca este dependenta de cumparaturi, desi nu vede ca ar avea vreo problema. Imi place sa arat bine mereu, spune ea. Imi plac hainele, insa in mod special imi plac pantofii. Am 205 perechi de pantofi. Spune ca nu trebuie sa cheltuiasca prea mult. O tura de cumparaturi o poate costa de la 10 pana la 10.000 de lire, dar spune ca trebuie sa cumpere ceva in fiecare zi.

In mod ciudat, o alta persoana ce sufera de aceasta problema i-a oferit doamnei T ocazia de a deveni cantareata de muzica pop. Era intr-un grup dedicat oamenilor cu probleme privind cumparaturile, cand a fost intalnita de unde membru al unei noi formatii de muzica pop infiintata, Scam. Acestia scrisesera o piesa numita "Terapia prin cumparaturi" despre pericolele dependentei de cumparaturi. Am scris aceasta piesa deoarece aveam prieteni care au suferit din aceasta cauza. Stim cum e. Cheltuie tot de pe carduri si ulterior au probleme serioase, declara ei. Membrii formatiei au intrat in acel grup deoarece cautau o persoana simpla, care suferea de aceasta dependenta, pentru a fi solsitul trupei. Nu cautau un model sau o persoana faimoasa, ci o persoana pe care celelalte femei sa se poata baza.

Trupa Scam s-a aratat fericita atunci cand a intalnit-o pe doamana T, dar desi piesa a fost inregistrata cu ea, nu au reusit sa se intalneasca niciodata. Trupa doreste ca piesa si mesajul despre pericolul acestei dependente sa ramana mai cunoscut,decat cei care s-au implicat in acest proiect. Nu vor sa se intaleneasca cu doamna T si sa piarda timp cunoscandu-se reciproc. Doamna T merge la studio-ul de inregistrari singura si comunica cu ceilalti mebri prin mesaje, inclusiv atunci cand se  realizeaza interviuri. Totul a iesit bine, declara doamna T. Pot da toate aceste interviuri si alte lucruri atunci cand sunt la o sesiune de cumparaturi.

Alte întrebări interesante