Limba română, întrebare adresată de iulia2013, 9 ani în urmă

Vreau un dialog amuzant intre Aleodor (din Aleodor Imparat), Praslea ( din Praslea cel voinic si merele de aur) si Fat-Frumos ( din Tinerete fara batranete si viata fare de moarte). Stiti , s-au amestecat basmele, ceva de genul asta. Vreau sa faceti si o introducere, in care sa spuneti unde sunt, etc.... Multumesc anticipat!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MisterKitten
6
Într-o zi, în care filele cărții de basme s-au contopit, formând o nouă poveste, Prâslea cel voinic s-a trezit că, în loc să păzească merele de aur, era pe pământul lui Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure-șchiop. Făt frumos numai tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte nu găsea în mărul de aur care îi căzuse în cap, când ațipea la umbra pomului. Aleodor era așa nedumerit. Nu își amintea deloc cum ajunsese să poarte lupte cu zmeii. Se întreba dacă nu cumva ar trebui să caute mai des acest soi de "tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte".
Cele trei personaje se întâlnesc în mijlocul unui drum și încep să vorbeasca. -Cu cine am onoarea? a întrebat cutezător Prăslea cel voinic. -Îmi amintesc că mă numeam Aleodor și devenisem împărat. Însă în dimineața asta nici eu nu mai știu cine sunt.
-Eu sunt Făt-Frumos și vreau să găsesc tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte.
-Tu cauți să iei din palma necuratului, ai grijă. Nu oricine îndrăznește să facă asta. spune Prâslea cel voinic.
În momentul acela, o vrabie a aterizat pe umărul lui Prâslea.
-Cra-cra! Voi nu ați înțeles ce se întâmplă? Cra-cra! Scriitorul basmelor le-a poruncit filelor cărții să se contopească. Acum, toate poveștile, cra, sunt tot una, spune vrabia care imediat își ia zborul.
-Filele cărții? Nu înțeleg nimic. Scriitorul? întreabă Prâslea uimit.
-Soarta noastră depinde de un scriitor? El ne-a creat? Atunci cred că are dreptul să ne schimbe sarcinile, spune Făt-Frumos.
-Sună a aventură.Eu m-am însurat cu fiica lui Verdeș împărat și am fost ajutat de 3 animale cu puteri supranaturale, spune Aleodor mândru.
-Bine de știut. Poate nu e o tragedie faptul că ne schimbăm rolurile, spune Făt-Frumos.
Atunci, ca și cum o forță mistică ar fi sfidat legile naturii, fiecare a revenit la locurile lor normale.

Ai putea să mai adaptezi puțin, dacă vrei să fie mai hilară, însă astea au fost ideile mele care au curs lin pe tastatură. :)

Sper că te-am ajutat!

iulia2013: Multumesc!
MisterKitten: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante