Limba română, întrebare adresată de ionutluisa75, 9 ani în urmă

vreau un text urgent!!!!!!!!!


ionutluisa75: la plaja
ionutluisa75: da stiu
ionutluisa75: luhalavina
ionutluisa75: nu andrei
ionutluisa75: se scrie
ionutluisa75: luhalavina cati ani ai
ionutluisa75: mai esti sau vorbesc singur

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danuilichiu
0
Fila din calendar indică pentru ziua de astăzi 1
 septembrie. Zilele calde ale vacanței au zburat ca gândul. Curtea școlii răsună de bucuria revederii. Copiii își povestesc întâmplările din vacanță. Un elev le vorbește celorlalți despre cât de frumos a fost la mare. O elevă își povestește aventurile de la bunici și de la munte. Un școlar gesticulează des și încearcă să-i introducă pe ceilalți în atmosfera vacanței trăite de el. Toți sunt veseli și sunt nerăbdători să împărtășească cu ceilalți fărâme din vacanțele lor de poveste.

Poveștile lor nesfârșite sunt întrerupte de un sunet prelung și ascuțit. Este sunetul binecunoscut al clopoțelului. Glasul lui vesel îi cheamă pe copii în clasele curate și primitoare. Pe holurile școlii are loc o îmbulzeală copilărească, iar apoi glasurile vesele se îndreaptă în clase.

Învățătoarele îi așteaptă pe elevi în pragul clasei și le aruncă zâmbete calde, pline de emoție. Le urează un an școlar plin de succese, iar elevii mulțumesc în cor. Cât ci clipi zâmbetele dispar de pe chipurile școlarilor și al învățătoarei, devenind cu toții foarte serioși. Este semnul că școala a început! Nu mai este loc de vis și joacă, acum învățătura este ceea ce contează!
Alte întrebări interesante