Limba română, întrebare adresată de Copilaroasa30, 8 ani în urmă

Vreau următorul exercițiu. Dar textul sa fie lung .

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de wolfyna
1
Intr o seara Ana a avut un vis minunat! Acolo se afla intr o lume de ciocolata, iar craiasa dulciurilor ii darui o multime de dulciuri:ciocolata amaruie, tort dantelat cu aroma de migdale, amandine savuroase pe care i le-a pus pe farfuriute zambitoare si pe care le-a mancat cu lingurite curioase. Culorile dulci dintr o vitrina a unui magazin o atrageau pe fetita asa ca i-a cerut permisiunea craiesei de a putea intra pt a degusta savarine dolofane. Craiasa i-a dat voie si i-a daruit una din acele savarine, iar fetita a infulecat-o pe loc.
Dintr-o data un ceas urias batu la ora 07:00. Ana se trezi pt ca trebuia sa mearga la scoala dar cu gandul la acele dulciuri delicioase. Cand a venit de la scoala si-a facut temele si totul necesar pt scoala, iar apoi i-a spus mamei ei sa mearga la cofetarie pt a-si lua o savarina. Zis si facut!
Ajunsa acasa de la cofetarie s-a asezat la masa si a inceput sa o manance. Gustul era ca cel al savarinei din visul sau.
Cand a terminat a spus "sarut mana pt masa" si sa bagat in pat deoarece era seara si a adormit su gandul la prajituri totrturi si biscuiti.
imi dai coronita???
am uiat sa scriu titlul dar daca vrei il poti scrie pe acesta:Visul dulce
Răspuns de desteptica23
1
Ziua mea
In sfârșit,veni și ziua mult așteptată!Era 14 iunie,o zi minunata cu soare vesel,cu copaci care cântă și vrăbii dansatoare.Este ziua mea.
Am invitat multi prieteni la petrecere.Mama a luat de la magazin ciocolata amăruie, amandine savuroase,savarine dolofane.
Pe masa se aflau farfuriuțe zâmbitoare, lingurițe curioase și pahare cu suc.A venit și tortul dantelat plin de culori dulci.
Toți copii mi-au cantat la multi ani și mi-am pus o dorință.
Cadourile stăteau pregătite de deschidere.Dupa câteva ore,petrecerea s-a terminat.Am deschis cadourile.In primul cadou are o carte cu povesti,in al doilea era un elicopter și în celelalte o mulțime de jucării.
A fost o zi minunată!







(Sper că te-am ajutat!nu am știut ce să pun la "culoare dulci din vitrină"!
Succes!
Alte întrebări interesante