Franceza, întrebare adresată de GIGIs77, 9 ani în urmă

Vreu și eu traducerea textului !
Dau coroana !

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Tarazanoglu
1
Michel : Este un Concord. Ce frumos e. Si ce bine realizata este macheta. Este a ta ?
Antoine : Nu, este a varului meu Louis... Este aviator. Zboara de cativa ani. Este a doilea pilot pe un Concord... In curand el va deveni primul pilot.
Paul : A fi aviator, ce meserie frumoasa. Sa zbori printre nori. Sa te bati cu furtunile. Sa iti bati joc de vand. Sa urci, sa urci in cer, si pe urma sa cobori... usor ca o pasare.
Yves Lebreton (care se apropie, insotit de Francine si de Jacques) : Eu prefer marea si meseia de marinar ... Marea este mai vie, mai misteroasa... Ea ascunde comori vii ... Vreau sa ma fac marinar... si explorator precum Cousteau.
Michel : Aviator... marinar... da, bine inteles... Dar eu prefer sa construiesc : poduri, imobile, monumente... sa folosesc sticla, otelul, fierul si lemnul... Sau sa fie sculptor... sa creez opere de piatra sau de lemn...
Francine : Eu vreau sa fiu medic, ca mama... sa ingrijesc bolnavii...
Paul (batjocoritor) : Si sa ii si vindeci, asa din intamplare ?
Francine : Sa ii vindec, daca e posibil, zeflemitor rautacios... Sa caut intr-un laborator remediul pentru vindecarea cancerului, sau pentru SIDA... sau chiar sa fac operatii pe cord deschis... sa fiu chirurg...
Jacques : Eu vreau sa ma fac avocat... Un avocat celebru ... Vai si amar de cei rai (raufacatori), de criminali si de hoti !
Michel : Prieteni ! In ciuda meseriilor noastre atat de diferite, si de asemenea in ciuda viitoare noatre desapartiri, (haideti) sa juram ca niciodata nu vom uita sa ne ajutam unii pe altii. Unul pentru (toti) 6, si toti (cei) 6 pentru unul !
Ceilalti : 6 pentru unu si unu pentru 6 ! Traiasca (clubul) Grand-Place !
Alte întrebări interesante