Limba română, întrebare adresată de Maryna2003, 9 ani în urmă

Vulpoiul si pisica-fratii Grimm

S-a intamplat odata ca o pisica sa intalneasca un vulpoi in padure si s-a gandit in sinea ei:"Este inteligent, plin de experienta si foarete stimat de lume". Asa ca s-a dus la el si i-a vorbit politicos:-Buna ziua, domnule vulpoi, ce mai faceti ?Cum o mai duceti?Cum va descurcati pe aceste vremuri grele?
Vulpoiul plin de aroganta, s-a uitat la pisica , a masurat-o din cap pana in picioare si s-a gandit daca sa ii raspunda sau nu. In cele din urma a spus:
-Oh , slujnica ce esti, prostuta si vanatoare de soareci, tu ce crezi? ai obraz sa ma intrebi pe mine cum o duc?Ce ai invatat tu in viata ta? Cate dintre mestesugurile mele le cunosti?a intrebat vulpoiul.
-Le inteleg pe toate, dar de stiut, stiu numai unul singur , a raspuns pisica.
-Care este acela ? a intrebat vulpoiul.
-Atunci cand ma urmaresc cainii de vanatoare , eu pot sa sar intr-un copac si sa ma salvez.
-Atata tot?Eu sunt asul a sute de mestesuguri , am un sac plin.Trebuie sa sti cum sa fii siret.Mi se face mila de tine,vino cu mine si te voi invata cum sa faci cand vor aparea oamenii care folosesc cainii de vanatoare.
Tocmai atunci s-a ivit un vanator cu patru caini.Pisica s-a urcat repede intr-un copac, tocmai in varf, ascunzandu-se printre ramuri, si de acolo a strigat:
-Acum,deschise sacul ,domnule vulpoi,deschide sacul cu mestesuguri!
Dar cainii deja il vazusera si il atacasera.
-Ah,domnule vulpoi, ati ajuns la necaz.Si stiati atatea mestesuguri!Daca ati fi stiut sa va urcati in copac, la fel ca mine, nu ati fi murit.

1. Noteaza ideile principale ale textului in spatiile date.(sunt patru spatii deci trebuie sa scrieti patru idei principale)

Va roog sa ma ajutati!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bianca029
3
1. La vazul vulpoiului, pisica il intreba cu politete cum o mai duce.
2. Vulpoiul ai raspunde cu aroganta, jignind-o, ca ea nu stie niciun mestesug din cate stie el.
3. Pisica ai raspunde vulpoiului ca la vazul cainilor de vanatoare, ea se urca in copac, dar vulpoiul rase de ea si isi propuse sa o invete mai multe mestesuguri.
4. In acel moment, cainii de vanatoare aparusera, iar pisica se urca in copac, pe cand vulpea fu mancata de caini.
Răspuns de nelivlad
7
Ideeile principale : 1. Intr-o zi , o pisica s-a intalnit cu un vulpoi in padure. Ea l-a intrebat foarte politicos ce mai face . --2. Vulpoiul a privit pisica si i-a raspuns arogant. -- 3. Vulpoiul se dadea mare pisicii ca stia cum sa se apere de vanatori. Spunea ca el este asul a sute de mestesuguri. Si a indemnat-o pe pisica sa mearga cu el , sa ii arate cum sa scape de vanatori. -- 4. Tocmai atunci a aparut un vanator cu patru caini. Pisica s-a urcat in copac , spunandu-i vulpoiului sa ii arate metoda lui de a scapa de vanatori.Vulpoiul a fost omorat de caini. Sper ca te-am ajutat............

Maryna2003: Daca imi răspundeţi la inca o intrebare pe care o pun va dau coroniţă aici si la cea intrebare. Va roog sa răspundeţi!!
Maryna2003: Nelivlad ma ajuţi??
Maryna2003: Iti dau tie coroniţă daca ma ajuţi!!
nelivlad: Depinde de intrebare......... Voi vedea daca stiu........
Maryna2003: Ok.
Maryna2003: Sa stii ca va dura sa scriu si textul
Alte întrebări interesante