x+1/2 - x/3 + 5 = 1-x/6
vladila:
da 6 este numitorul
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
aducem la acelasi numitor (6)si obtinem
prima (x+1)amplificam cu 3,x amplificam cu 2;5 amplificam cu 6 si scriem
3(x+1)/6-2x/6+5x6/6 =1-x/6 se imparte la 6
3x+3-2x+30=1-x
x+33=1-x
x+x=1-33
2x=-32
x=-32/2
x=-16
prima (x+1)amplificam cu 3,x amplificam cu 2;5 amplificam cu 6 si scriem
3(x+1)/6-2x/6+5x6/6 =1-x/6 se imparte la 6
3x+3-2x+30=1-x
x+33=1-x
x+x=1-33
2x=-32
x=-32/2
x=-16
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă