(x+1) • (y-3)=12
(2x+1) •︎ (y-1)=15
5 • x • (y=1)=60
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2x+1)(y-1)=15
2xy+y-2x-1=15
2(xy+x)+y-1=15
5x(y+1)=60
x(y+1)=12
xy+x=12
inlocuind mai sus avem
2*12+y-1=15
23+y=15
y=-8
(x+1)(-8-3)=12
-12(x+1)=12
x+1=-1
x=-2
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă