(-x+2)² + (3x-4)² - (x+1) (x-2) = ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(-x+2)²+(3x-4)²+(x+1)(-x+2)
iti ofer o alta varianta de abordare ,precum vezi la ultima paranteza am rotit termenii
(-x+2)[(-x+2)+(x+1)]+(3x-4)²=
(-x+2)(-x+2+x+1)+(3x-4)²=
3(-x+2)+9x²-24x+16=
9x²-24x-3x+16+6=
9x²-27x+22
iti ofer o alta varianta de abordare ,precum vezi la ultima paranteza am rotit termenii
(-x+2)[(-x+2)+(x+1)]+(3x-4)²=
(-x+2)(-x+2+x+1)+(3x-4)²=
3(-x+2)+9x²-24x+16=
9x²-24x-3x+16+6=
9x²-27x+22
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă