Matematică, întrebare adresată de cosminl79p91bj8, 9 ani în urmă

((x-2)^2-(x+1)^2)/3+2x

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de juculenuta
1

Răspuns

Raspuns  -   3(1-2x)\(3-2x)

Explicație pas cu pas:

[(x-2)²-(x+1)²]\3+2x=

(x²-4x+4-x²-2x-1)\(3-2x)=

(3-6x)\(3-2x)=

3(1-2x)\(3-2x)


juculenuta: Multumesc pentru apreciere ! Ma bucur ca te-am putut ajuta ! O zi plina de succese iti doresc !
Răspuns de 102533
2

Răspuns


Explicație pas cu pas:

[(x-1)² - (x+1)²] / (3+2x) = (x-1+x+1)(x-1-x-1) / (3+2x) = 2x·(-2) / (3+2x) =

= -4x/(3+2x)

sau

[(x-1)² - (x+1)²] / 3+2x = (x-1+x+1)(x-1-x-1) / 3+2x = 2x·(-2) / 3 + 2x =

=-4x/3 + ³⁾2x = (-4x+6x)/3 = 2x/3


Alte întrebări interesante