Matematică, întrebare adresată de VitaminaXyZ, 8 ani în urmă

(x-2)^2 - (x+1)^2 +6
Ajutorrr va rogg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suzana2suzana
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(x-2)² - (x+1)² +6=-4x+4-x²-2x-1+6=-6x+9=-3(2x-3)


VitaminaXyZ: Multumescc multt
Răspuns de Panda0000
0

Explicație pas cu pas:

prima data aplicam formula (a-b)^2=a^2-2ab+b^2

x^2-2*2x+4-(x^2+2x+1)+6

x^2-4x+4-(x^2+2x+1)+6

x^2-4x-x^2-2x-1+6

x^2-6x-x^2+5

-6x+5

a=0;b=-6;c=5

delta=b^2-4ac

=(-6)^2-4*0*5

=36-20

=16

x1=-b+rad din delta/2a

x1=-(-6)+4

x1=6+4; x1=10

x2=-(-6)-4/2a

x2=2

Alte întrebări interesante