Matematică, întrebare adresată de Gabitza2316, 9 ani în urmă

(x-2)(x+2)(x la patrat + 4)-(x la patrat- 1) totul la patrat =

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de QxAlexandra
1
(x-2)(x+2)=x^2-4
(x^2-4)(x^2+4)=x^4-16
(x^2-1)^2=x^4-2x^2+1

x^4-16-x^4+2x^2+1=2xpatrat - 15
Răspuns de Adelina1998
1
=(x la patrat+2x-2x-4)(x la patrat+4)-(x la patrat-1) =(x la patrat-4)(x la patrat+4)-(x la patrat-1) =x la puterea a patra+4xla patrat -4xla patrat -16-x la patrat +1 =x la puterea a patra-x la patrat +15 Sper că te-am ajutat!:))
Alte întrebări interesante