(x+3)^2-(x+3)(x-4)+(x-4)^2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( x + 3)² - ( x + 3 ) ( x - 4) + ( x - 4)² = x² - x + 37
= x² + 6 x + 9 - ( x² + 3 x - 4 x - 12 ) + x² - 8 x + 16 =
= x² + 6 x + 9 - x² + x + 12 + x² - 8 x + 16 =
= x² - x + 37
Răspuns de
0
Răspuns:
x²-x+37
Explicație pas cu pas:
(x+3)²-(x+3)(x-4)+(x-4)²
folosind formula (a+b)²=a²+2ab+b²,transformăm expresia (x+3)² => x²+6x+9
efectuam înmulțirea parantezelor (x+3)×(x-4)=(x²-4x+3x-12)
si folosind formula (a-b)²=a²-2ab+b²,transformăm expresia (x-4)²=x²-8x+16
deci ne rămâne...
x²+6x+9-(x²-4x+3x-12)+x²-8x+16
Avem -4x+3x=-x
x²+6x+9-(x²-x-12)+x²-8x+16=x²+6x+9-x²+x+12+x²-8x+16
Avem x²-x²=0
6x+x-8x=-x
si 9+12+16=37
Deci ne rămâne...
-x+37+x²=x²-x+37
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă