Matematică, întrebare adresată de adelinafrumusik, 10 ani în urmă

(x+3) la a doua+2(x-4)(x+3)+(x-4) la a doua

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albastruverde12
0
Notez (x+3)=a si (x-4)=b.

(x+3) ^{2} +2(x-4)(x+3)+(x-4)^{2} = a^{2} +2ab+b ^{2} =(a+b) ^{2}= \\ =[(x+3)+(x-4)]^{2}=(2x-1)^{2}
Răspuns de Evee
0
(x+3) ^{2} +2(x-4)(x+3)+(x-4) ^{2} = \\  =x^{2} +6x+9+2( x^{2} +3x-4x-12)+ x^{2}-8x+16= \\ = x^{2} +6x+9+2( x^{2} -x-12)+ x^{2} -8x+16= \\ = x^{2} +6x+9+2 x^{2} -2x-24+ x^{2} -8x+16= \\ =4 x^{2} -4x+1= 2^{2}  x^{2} -4x+1=(2x-1)^{2}

adelinafrumusik: asa e scis pe foaie unde am exercitiul
albastruverde12: Eu ma refeream la Evee.
Evee: Nu,nu am observat. Nu imi dau seama unde am gresit de nu mi-a dat rezulatatul care trebuia. :)
Evee: ah
Evee: m-am prins
adelinafrumusik: spuneti doar cat e 2(x-4)(x+3) in rest stiu aici ma incurc
albastruverde12: nu ai nevoia sa efectuezi calculele
adelinafrumusik: dar ce fac?
albastruverde12: pur si simplu este formula de calcul...te-ai uitat la raspunsul meu ?
adelinafrumusik: am inteles
Alte întrebări interesante