x=a^2 + a
y=a-1
z=a^2 - 1
(x*y) : z =?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(a^2+a)*(a-1)/ (a^2-1) =
a^3-a^2+a^2-a/ (a^2-1)
Se simplifica -a^2 cu a^2 si dam factor comun pe a.
a(a^2-1) / (a^2-1) =
Se simplifica (a^2-1) cu (a^2-1)
Iar raspunsul este a.
a^3-a^2+a^2-a/ (a^2-1)
Se simplifica -a^2 cu a^2 si dam factor comun pe a.
a(a^2-1) / (a^2-1) =
Se simplifica (a^2-1) cu (a^2-1)
Iar raspunsul este a.
Răspuns de
1
................................................................................
Anexe:
![](https://ro-static.z-dn.net/files/d6d/933639e2d93ccd30c32268b373740288.jpg)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă