x*x-5x+6 supra x*x-4x+4=x+a supra x+b
alinapahidean22:
a+b= numar intreg ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(x²-3x -2x +6) / (x-2)² = (x-2)(x-3) / (x-2)² = (x-3) / (x-2)
a= -3
b= -2
a= -3
b= -2
Răspuns de
1
[tex] \frac{ x^{2} -5x+6}{ x^{2}-4x+4} = \frac{x+a}{x+b} ;
\frac{ x^{2} -3x-2x+6}{ (x-2)^{2} } = \frac{x+a}{x+b} ; \frac{x(x-3)-2(x-3)}{(x-2)^2}; [/tex] ; simplifici x-2 cu x-2 de jos si ai
; acum produsul mezilor = cu produsul extremilor (diagonala)
x-3=x+b
x-3-x-b=0
-3-b=0
-b=3
b=-3
x-2=x+a
x-2-x-a=0
-2-a=0
-a=2
a=-2
x-3=x+b
x-3-x-b=0
-3-b=0
-b=3
b=-3
x-2=x+a
x-2-x-a=0
-2-a=0
-a=2
a=-2
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă
Engleza,
10 ani în urmă