X*y=3xy+3x+3y+2
(-2008) *(-2007)*..*(-1)*(0)*(1)*(2)*... *2008
stirbul44:
OK fii atenta
in legea de compozitie inlocuiesti si vezi daca e COMUTATIVA, pentru a exista "poezioara".
Dupa aceea, egalezi legea de compozitie X*a, cu a. Treaba ta din acest punct este sa treci tot ce e cu a intr-o parte si tot ce e cu x in cealalta parte, si in mare parte se va simplifica si vei afla elementul absorbant.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
-1
Explicație pas cu pas:
x*y=3(x+1)(y+1)-1
x*(-1)=-1
(-1)*y=-1
Avem (-2008)*(-2007)*...(-2)*(-1)*0*1*...*2008= [ (-2008)*(-2007)*...(-2)] * (-1) * [0*1*...*2008] = A * (-1) * B = (-1) * B = -1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă