)x²-x-6 cum s e desparte in factori
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
x² - x - 6 = (x+2)(x-3)
Explicație pas cu pas:
x² - x - 6 =
= x² + 2x - 3x - 6 - am adăugat și am scăzut 2x
= x(x + 2) - 3(x + 2) - am dat factor comun
= (x+2)(x-3) - am dat factor comun pe x+2
efektm:
Mă bucur că îți place rezolvarea. Baftă în tot ce faci!
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Studii sociale,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă