-xla 2 +x+2 totul supra x * x(x+3) totul supra 2(x-2)=
marcelionut:
este (-x)^2 sau -(x)^2???
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
[(-x^2+x+2)/x^2(x+3)]/2x-2=
=2(-x^2 +x+2)(x-2)/ x^2(x+3)=
(-2x^3 - 4x^2 + 2x^2-4x-2x^2+2x-4)/x^2(x+3)=
(2X^3 - 4X^2 -2X+4)/x^2(x+3)=
(2X^3 - 4X^2 -2X+4) grupezi 2X^3 cu - 4X^2 si -2X cu 4 si dai factor comun
= 2(x-2)(x^2 - 1)/ x^2(x+3)
=2(-x^2 +x+2)(x-2)/ x^2(x+3)=
(-2x^3 - 4x^2 + 2x^2-4x-2x^2+2x-4)/x^2(x+3)=
(2X^3 - 4X^2 -2X+4)/x^2(x+3)=
(2X^3 - 4X^2 -2X+4) grupezi 2X^3 cu - 4X^2 si -2X cu 4 si dai factor comun
= 2(x-2)(x^2 - 1)/ x^2(x+3)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă