Religie, întrebare adresată de diana123gabriela28, 8 ani în urmă

ziceti mi si mie aici ca un fel de referat despre Sfanta Cruce ca imi trebuie pentru religie va rog mult ca nu stiu ce sa scriu.Cam o pagina ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ispasroberto39
1

Răspuns:

Sfânta cruce este un obiect excepţional al veneraţiei creştine pentru că, fiecare credincios,atunci când o venerează, vede în ea instrumentul de răscumpărare al omenirii prin pătimirea Domnului, tăria credinţei, Biserica şi mântuirea.De aceea, simpla facere asemnului crucii, este un act de devoţiune adresat Sfintei Treimi, o mărturisire a credinţeinoastre ortodoxe, o certitudine a apărării noastre împotriva satanei şi a tuturor relelor carevin de la el, rele care atacă şi sufletul şi trupul nostru.

Cea mai interesantă legendă pioasă este legarea crucii de pomul cunoaşterii din rai. Lamoartea lui Adam, fiii săi au hotărît să-i facă sicriul din pomul care semnificase păcatulneascultării protopărinţilor noştri. Copacul uriaş a fost tăiat. Sicriul lui Adam a consumato parte infimă din lemn. Tot ce a rămas a fost păstrat ca un semn al amintirii păcatului şia promisiunii răscumpărării noastre.

Când Noe a primit poruncă să construiască arca – simbolul mântuirii noastre, Biserica – el a folosit marele copac din mijlocul raiului, tocmai fiindcă era legat de promisiuneasalvării. Corabia l-a purtat pe el şi familia lui şi toate animalele aduse în corabie după porunca lui Dumnezeu. La terminarea potopului, apele au adus părţi din lemnul corabiei până în ţara sfântă. Oamenii au văzut lemnul care era dintr-o esenţă necunoscută şi foartetare.

Explicație:

Cam atat!

Sper sa iti fie de folos!

Mult noroc in continuare!

p.s: Fa screen shoot la o poza cu o cruce si pune-o pe referat (sau deseneaz-o)


diana123gabriela28: Esti the best.Multumesccc multtt.Sa traiesti 100 de ani
ispasroberto39: Multumesc la fel :))
Alte întrebări interesante