Istorie, întrebare adresată de mariabubulina, 9 ani în urmă

ziceti -mi si mie despre statul medieval


motanudeea: Nu cumva satul ?
andreeaandre332: Este prea mult de scris .....
andreeaandre332: Profesorul vestru de istorie nu v.a spune???..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Draky
1
pai aveA un nobil(conducator) casa lui era imprejurat de ziduri,un sanț,un pod mobil.În jurul castelului erau tarani.Ei lucrau terenul nobilului ! Coronița !!! :)) plz Sper Ca Te-Am Ajutat !! plz Coroana :))

andreeaandre332: Pai voi scrieti cateva cuvinte ...si dupa spuneti" imi dai coronita"?? ..ce inseamna asta .ori faci ca sti ori nu mai faci deloc....mai bine nu va mai bagati sa scrieti daca nu ati invatat nimik:
mariabubulina: daca vrei coroana scrie mai multe
Draky: ok
Răspuns de motanudeea
2
Majoritatea oamenilor locuiau la țară și noua din zece persoane lucrau în agricultură. Din niciun sat nu lipsea biserica, cimitirul, piața, fieraria, brutăria și cârciuma. Casele aveau una-doua camere. Pereții caselor erau construiți din stâlpi de lemn pe care se împleteau crengi și peste care se făcea umplutură dintr-un amestec de fân, lut și pietriș fin. La început acoperișurile erau din stuf, iar mai târziu din țigle făcute din argilă. De asemenea, fiecare sat avea o pășune, un ogor și o pădure. Acestea erau folosite în comun de toți sătenii. Reședința stăpânului se afla în apropiere și putea fi un nobil sau o mănăstire. Țăranii erau arendași, nu aveau pământul lor ci aparținea unui proprietar.
Alte întrebări interesante