Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Zicetimi o informatie mai lunga despre cactus! va rog mai repede.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lilao
1
Cactusii traies in zone aride ,nu necesita pre pulta apa si fac flori de diferite culori care mai au si denumirea de fructul dragonului.Aceste fructe sunt foarte populare in centrul si sudul Americii.
Exista peste 1000 de tipuri de cactusi.Unii dintre ei fac flori care infloresc o singura data pe an sau chiar la cativa ani si tin doar o zi.Tepii ii feresc de erbivorele care i-ar manca cu mare placere.Unele specii de cactus ajung chiar pana la 20 m inaltime.

lilao: Cu mare placere ,bafta la scoala !
Răspuns de Pudel
2

▪Cactusii sunt plante cu tulpini suculente de forma cilindrica, globuloasa, ovoidala, ovala, turtita etc.      

▪Lungimea lor masoara de la cativa centimetri la 20-30 m, in locurile de origine.

▪Frunzele sunt transformate in spini (exceptie Peireskia). Pe suprafata tulpinii se afla numerosi muguri care la cactusi se numesc areole. Din areole iau nastere spinii, florile, ramificatiile laterale.

▪Florile sunt mari, la multe specii chiar uriase, de diferite forme, intens colorate si de durata scurta. ▪Parfumul este prezent numai la cateva specii. Fructul este o baca ce contine numeroase seminte (la unele specii este comestibil).

▪Cactusii au crestere lenta. Perioada de inflorire este primavara si vara pentru majoritatea speciilor. Inflorirea este strans legata de ingrijirea acordata fiecarui tip de cactus.

▪Lumina intensa este absolut necesara pentru aceste plante. Ele trebuie plasate pe cat posibil la fereastra. Daca fereastra are expozitia sudica este cu atat mai bine. Aceleasi locuri insorite, dar racoroase si uscate, trebuie asigurate iarna. In acest sezon sunt suficiente temperaturi de 8-10C ziua si 4-6C noaptea.

Alte întrebări interesante