Limba română, întrebare adresată de alexutu442, 9 ani în urmă

Zicetimi si mie unde se petrece actiunea,problema cara a generat actiunea din poveste,Inceputul povesti,Urmarea,ce sa intamplat la mijlocul povestirii,Finalul si cum a fost problema solutionata la prazlea cel voinic si merele de aur si vizita. dau 40 de puncte si coronita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Vanessa04
3
PRAZLEA CEL VOINIC:
-
Întâmplările se petrec pe tărâmul acestei lumi, unde „un împărat puternic şi mare” avea în grădinile sale un măr care făcea mere de aur, dar şi pe „tărâmul celălalt”, unde trăiau zmeii care furau merele. 
-Z
mei  furau merele de aur din grădina tatălui său şi  ţineau captive trei frumoase fete.
-"A fost odată ca niciodata; ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti; de cand facea plopsorul pere si rachita micsunele; de cand se bateau ursii in coade; de cand se luau de gat lupii cu mieii de se sarutau, infratindu-se; de cand se potcovea puricele la un picior cu nouazeci si noua de oca de fier si s-arunca in slava cerului de ne aducea povesti."
-Binele invinge intotdeauna raul
-Praslea se lupta cu zmeii
-"Si încălecai p-o șea, și v-o spusei dumneavoastră așa"

VIZITA:
-Acasa la doamna Maria Popescu
-Ionel Popescu era un copil neastamparat
-"M-am dus de sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietenă, ca s-o felicit pentru onomastica unicului său fiu, Ionel Popescu, un copilaș foarte drăguț de vreo opt anișori."
-Ionel ii pune barbatului dulceata in sosoni
-Ionel o enerveaza pe jupaneasa
-"Am lăsat pe madam Popescu liniștită cu scumpul ei maior afară din orice stare alarmantă, și am ieșit. Mi-am pus șoșonii și paltonul și am plecat. Când am ajuns acasă, am înțeles de ce maiorul ieșise un moment cu cheseaua în vestibul — ca să-mi toarne dulceață înșoșoni."


alexutu442: dar unde e urmarea 
alexutu442: vanesa
Alte întrebări interesante