Matematică, întrebare adresată de grafity20, 8 ani în urmă

________________________

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de efektm
0

Răspuns:

9. varianta C: 0

10. varianta B: +8

11. 6

Explicație pas cu pas:

9.

[(-2)^{2019} + (-2)^{2020} + (-2)^{2021} ]:3 + 2^{2019}

= (-2^{2019} + 2^{2020} - 2^{2021} ):3 + 2^{2019}

= 2^{2019} (-1 + 2 -4):3 + 2^{2019}

= 2^{2019} * (-3) : 3 + 2^{2019}

= -2^{2019} + 2^{2019}

= 0

10.

x = (-2)³ + (-2)·(-5) = -8 + 10 = 2

y = 10² : (-5)² : (-2) = 100 : 25 : (-2) = 4 : (-2) = -2

I y-3x I = I -2 -3×2 I = I -2 - 6 I = I -8 I = 8

11.

103 - [41 - (17-5) + 68]

= 103 - (41 - 12 + 68)

= 103 - (29 + 68)

= 103 - 97

= 6

Alte întrebări interesante