(1 /2+3/4+5/6)+(1/2+1/4+1/6)=
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
mai intai trb. sa amplificam fiecare fractie, astfel incat sa avem acelasi numitor.
Deci amplificam pana cand ne da 12
(6/12 + 9/12 + 10/12) + (6/12 + 3/12 + 2/12)
25/12 + 11/12= 36/12( acum simplificam cu 12)
= 3
Răspuns de
2
(1/2+3/4+5/6) + (1/2+1/4+1/6) =
= 1/2+1/2 + 3/4+1/4 + 5/6+1/6
= (1+1)/2 + (3+1)/4 + (5+1)/6
= 2/2 + 4/4 + 6/6
= 1 + 1 + 1
= 3
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă