[1 + 2x(6+6:a)-5]:6=2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
a = 3
Explicație pas cu pas:
[1 + 2*(6+6:a)-5]:6= 2 / *6
1 + 2*(6+6:a)-5 = 12 / +5
1 + 2*(6+6:a) = 17 /-1
2*(6+6:a) = 16 /:2
6+6:a = 8 /-6
6:a = 2 / *a
6 = 2a / :2
3 = a
nicoletaspinu1980:
Multumesc era ușor asa ,dar prin alta metoda se rezolva. Am reusit.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă