Matematică, întrebare adresată de larisamagda, 10 ani în urmă

1.√2y² -√18y-√8y²+√32y=(√2y²-√8y²)-(-√18y+√32y)=
2.(x+3)(x-2)-x²+5=
3.(x-4)(x+1)-(x+2)(x+1)=
4.(2√3x+√2)(√2x-√3)-2√6x²=
5.(√5x+1)(√5x+2)-(√5-2)(√5-1)=

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Danalysa
1
1) ( \sqrt{2}y ^{2}-2 \sqrt{2} y^{2}  )+3 \sqrt{2}y+4 \sqrt{2}y= - \sqrt{2} y^{2}+7 \sqrt{2}y
2)  x^{2} -2x+3x-6- x^{2} +5=x-1
3)  x^{2} +x-4x+4- x^{2} -x-2x-2=-6x-2
4)2 \sqrt{6}  x^{2} -6x+2x- \sqrt{6} -2 \sqrt{6} x^{2} =-4x- \sqrt{6}
5)5 x^{2} +2 \sqrt{5}x+ \sqrt{5}x +2-(5- \sqrt{5}-2 \sqrt{5}+2 ) =5 x^{2} +3 \sqrt{5}+2-7+ \sqrt{5}+3 \sqrt{5}=5 x^{2} +7 \sqrt{5}-5

larisamagda: tr si pasii prin care ai rezolvat
Danalysa: am scos de sub radical..am adunat termenii asemenea iar cei cum ar fi -x si +x se reduc si cam atat
larisamagda: bn..ms
Alte întrebări interesante