Limba română, întrebare adresată de danait, 9 ani în urmă

1.44.Descrierea unui tablou (cca 100 cuvinte),utilizand :un.pron.pers/G.,un pron.pers./Ac,un pron.posesiv./N, pron.dem./D.Multumesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JolieJulie
2
    Cu totii cunoastem maretia peisajului de iarna.Imaginea alba si inmarmurita a iernii ingheata privirile oamenilor care nu par sa O(pron pers,Ac) observe.
     Satucul in bunicii s-a scufundat in omat,formand un tablou simplu,dar atragator.Dimineata vad copacii din fata casei,lacul inghetat si cararea presarata cu fulgi mici.In casa,bunica ma asteapta cu covrigi calzi,ai ei(pron pers,G) imi plac cel mai mult.Dorinta ei(pron posesiv,N) este sa simtim iarna,asa cum a simtit-o ea in copilarie-o doamna eleganta si rece.I-am spus acesteia (pron.dem./D) ca asa vom face!De atunci am inteles ca albul este culoarea mea preferata.

danait: Multumesc,probabil nu am fost clara..descrierea unui tablou (picturi)
JolieJulie: :(imi pare rau...am inteles descrierea de tip tablou,adica descrierea unui peisaj al naturii...
Răspuns de Utilizator anonim
4
Livada

Într-o frumoasă dimineaţă, m-am plimbat printr-o livadă, una deosebită, verde cu pomii plini de flori ce se vor transforma în fructe proaspete.
Este o priveliste uimitoare, plină de iarbă, de flori şi de munţi şi dealuri mari ce se văd din depărtare. Soarele străluceşte cu razele LUI, vântul călduros bate uşor şi dă încet pomii la o parte, iar cerul este fin, fără nici un nor care să acopere privelistea. Pomii din livadă au crengile înflorite cu floricele albe, care creează un miros înmiresmat prin toată livada, un altfel de miros parfumat ca cel întălnit de noi. AL SĂU este un miros de flori de primăvară târzie, unde putem observa cum aduce păsărelele pe crengi iar ACESTORA le plac locurile călduroase, unde îşi pot face cuiburi.
Nimic nu poate fi mai frumos de atât, o livadă înflorită, păşind dis de dimineaţă în EA.

Lui - pronume personal/G
Al său - pronume posesiv/N
Acestora - pronume demonstrativ/D
Ea - pronume personal/Ac
Anexe:
Alte întrebări interesante