1+6+6^2+6^3+....+6^2013
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
e o progresie aritmetică, deci suma se calculează cu formula S= a1*n + r*n(n-1)/2 sau S=(a1+an)*n/2 unde a1=primul termen, an=ultimul termen, n=nr de termeni, r=rația=6
S=1*2014 + 6*2014*(2014-1)/2 = 2014+6*2014*2013/2 = 2014+3*2014*2013= 2014*(1+3*2013) = 2014*6040.
S=(1+6^2013)*6/2 = (1+6^2013)*3
S=1*2014 + 6*2014*(2014-1)/2 = 2014+6*2014*2013/2 = 2014+3*2014*2013= 2014*(1+3*2013) = 2014*6040.
S=(1+6^2013)*6/2 = (1+6^2013)*3
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Studii sociale,
10 ani în urmă
Geografie,
10 ani în urmă