Istorie, întrebare adresată de nestianandradage, 8 ani în urmă

1.alege dintre evenimentele desfășurate  pe cel mai important și argumentează 
2.explică cauza pentru care Germania a reușit între anii 1939-1942 să cucerească mai multe teritorii
3. explica cauza înfrângerii finale a Germaniei
4. explică de ce România a intrat în război la început de partea Germaniei dar în anul 1944 a trecut de partea Aliaților
5. exprimă-ți părerea despre lansarea bombelor atomice și despre impactul Holocaustului
Cerințele sunt pe baza al doilea război mondial, va rog la 1 alegeți ce eveniment vreți,VA ROG VREU RĂSPUNS REPEDE ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xxmarinusxx
0
1. Ultimatumul German trimis Poloniei.
2. Consider pregătirea slaba a francezilor, ce s-au ascuns după fortificațiile din linia Maginot, la fel și la sovietici, Stalin credea ca Germania nu v-a ataca URSS, doctrine militară germana, ce se focusa pe viteza și confuzie și pregătirea de la început a wehrmacht-ului (armata germana), și comandamentul german.
3. Pe frontul de est: Proviziile armatei germane se împuțineau, iarna din Rusia și puterea urss de a aduce mai multi soldați decât nemții și capacitatea urss de a crea armament mai repede. La fel și pe frontul de vest: Economia SUA era puternica, făceau mai multe avioane decât nemții.
4. Romania a intrat in război alături de Germania pentru a-și câștiga Basarabia și Nordul Bucovinei inapoi, după ce războiul s-a întors împotriva Germaniei, fiind împinsă inapoi, romania văzând ca soldații ruși erau la granița României, a schimbat taberele, Regele Mihai I arestândul pe Antonescu și predându-l rușilor.
5. O invazie navala a Japonei ar fi costat mai multe vieți americane/ japoneze și ar fi fost și mai scumpă, Truman a ales sa atace nuclear, ca un “efect secundar”, a speriat și urss, și, in cazul unei invazii navale, ruși ar fi avut timp sa invadeze și ei, deci, probabil ar fi existat o Japonie divizata între sectoare americane și sovietice. Holocausul este cea mai amplă crima împotriva umanității ce nu trebuie niciodată repetata de omenire.

Sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante