Biologie, întrebare adresată de raisaciuca7, 8 ani în urmă

informații despre animale domestice.Urgent va rog dau coroana inimioara si 30 de puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gbr67
0

Menținerea animalelor ca animale de companie poate fi dăunătoare pentru sănătatea lor dacă nu sunt îndeplinite anumite cerințe. O problemă importantă este alimentația necorespunzătoare, care poate produce efecte clinice. Consumul de ciocolată sau struguri de către câini, de exemplu, se poate dovedi fatal.

Anumite specii de plante de cameră pot dovedi toxice dacă sunt consumate de animale de companie. Exemplele includ filodendroni și crini de Paști (care pot provoca leziuni grave la pisici)și poinsettias, begonia și aloe vera (care pot balona sau, în cazuri extreme, pot ucide câini).

Emoțiile, în special câinii și pisicile din societățile industrializate, sunt, de asemenea, extrem de sensibile la obezitate. Animalele supraponderale s-au dovedit a fi la un risc mai mare de a dezvolta diabetul, probleme hepatice, dureri articulare, insuficiență renală și cancer. Lipsa exercițiilor fizice și a hranei calorice sunt considerate a fi principalii contribuitori la obezitatea animalelor de companie.

Iata cele mai interesante zece lucruri pe care nu le stiai despre indragitele animalute de casa:

1. Broscuta testoasa poate respira prin anus.

2. Porcii domestici pot alerga cu maximum 6 km/h.

3. Vacile pot dormi in picioare, insa nu pot visa decat stand jos.

4. O pisica poate sari de cinci ori mai mult decat inaltimea sa.

5. A fost dovedit stiintific ca incercarea de a strangula o pisica poate scadea presiunea sangelui celui care incearca acest lucru oribil.

6. Cainii si pisicile pot auzi ultrasunetele.

7. Creierul pisici cantareste cam 30 de grame.

8. Cainele este prietenul cel mai bun al omului de 14.000 de ani!

9. Daca vei tine un pestisor auriu prea mult in intuneric, acesta se va face alb.

10. Hamsterii nu pot clipi cu ambii ochi in acelasi timp, ci fac acest lucru pe rand.

Răspuns de Marra14
1

Răspuns:

Animalele de companie sunt animalele domestice pe care omul le întreține și le îngrijește în preajma căminului pentru a comunica și pentru a primi emoții pozitive. De obicei manifestă o atitudine tolerantă față de om. Prin aceasta se deosebesc de animalele de gospodărie, întreținute în mod special pentru munca fizică depusă și bunurile alimentare și materiale furnizate.

Alte întrebări interesante