1.Calculati
(3x+5) la a doua =
(7-4x) la a doua =
(9-2x)(9+2x)=
2.Calculati
3x(2-4x)-2x(x-5)+
3.Descomp[uneti in factori
25x la a doua - 9 =
4.Rezolvati
|4x-15|=1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
1 . ( 3x + 5 )² = ( 3x )² + 2 · 3x ·5 + 5² = 9x² + 30x + 25
( 7 - 4x )² = 7² - 2 · 7 · 4x + ( 4x )² = 49 - 56x + 16x²
( 9 - 2x )( 9 + 2x ) = 9² - ( 2x )² = 81 - 4x²
2 . 3x( 2 - 4x ) - 2x( x - 5 ) = x( 6 - 12x - 2x + 10 ) = x( 16 - 14x ) = x · 2( 8 - 7x ) = 2x( 8 - 7x )
3 . 25x² - 9 = 5²x² - 3² = ( 5x )² - 3² = ( 5x - 3 )( 5x + 3 )
4 . I 4x - 15 I = 1
4x - 15 = 1 sau 4x - 15 = - 1
4x = 15 + 1 4x = -1 + 15
4x = 16 4x = 14
x = 16 : 4 x = 14 / 4
x = 4 x = 7 / 2
S = { 4 ; 7 / 2 }
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă