1)Calculați:
A)(25^4)^3:(4^2+3^2)^11-(0^2010+1^2012+2013^0)=
B)[123+2^7*2^2+2^67:2^27]:[123+2^14:2^5+(2^5)^8]=
C)(2^8+9^2+5^6+36^2):(0^6+4^4+3^4+25^3+6^4)=
D)(4+8+12+16+...+8000):(2+4+6+8+....+4000)+(2^53+2^52+2^51):(2^17)^3
E){637+15*[15*(282:47+516:43):45-6]:21}:13=
F)(6+12+18+24+...+600)^2:(3+6+9+12+...+300):(1+2+3+...+100)=
2)Calculați:
A)a=[a^5+a^7+(a^1)^20]^0:[(a^2)^4:(a^4)^2]=
B)b=[(2^3)^5+25^3-7^35:7^20]:(2^15-7^15+5^6)*3^36=
C)c=[2+2^2*2^22+2^200:2^120+(3^3)^10]:[1+2^24+2^80+2^2013+3^30]-2+(5^7)^3=
Please, help me!!Mulțumesc anticipat!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
181
e).{637+15*[15*(282:47+516:43):45-6]:21}:13=
={637+15*[15*(6+12):45-6]:21}:13=
=[637+15*(15*18:45-6):21]:13=
=[637+15*(270:45-6):21]:13=
=[637+15*(6-6):21]:13=
=(637+15*0:21):13=
=637:13=
=49
Alte întrebări interesante
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Ed. tehnologică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă