Alte limbi străine, întrebare adresată de anaghioca66, 8 ani în urmă

1. Care este semnificaţia afirmaţiei lui Aristotel potrivit căreia, natura nu creează nimic fara scop
2.Aplicație interdisciplinară - Valorificând cunoștințele dobândite în cadrul orelor de logică şi argumentare, psihologie, anatomie etc., constituiți un argument care să justifice teza potrivită căreia omul este un animal social.
3. Formaſi grupe sau lucrati pe perechi. Concepeți o contraargumentare prin care să infirmați teza potrivit căreia omul este o ființă socială.
4. Care este motivul pentru care Aristotel afirmă că „statul este din natură anterior individului"? 7 5. Care sunt consecintele care decurg din faptul că principiul sociabilității nu este inclus în natura umană în viziunea lui Rousseau?
6. Care sunt motivele care-l determină pe Rousseau să afirme că raţiunea „prin dezvoltarea sa treptată, ea a reuşit să înăbuşe natura"? | .
7. Comparați concepţiile lui Aristotel şi a lui Rousseau asupra naturii umane.
8. Aplicatie interdisciplinară - Formați grupe sau lucrați pe perechi. Valorificând informațiile achiziționate prin studiul altor discipline, răspundeţi la unnatoarele întrebări: a) Natura umană este una socială sau asocială? b) Omul are nevoie de ceilalți semeni, deoarece nu-şi este suficient sieşi? c) Care este importanta mediului social în devenirea umană? d) Considerați că omul sălbatic era fericit? l
9. Analizati comparativ următoarele caracterizări făcute naturii umane, iar apoi extindeți comparafia cu caracterizări existente în textele studiate in acest capitol: a) Abstractie făcând de noul potential de energie care rezultă din contopirea multor forje intr-o singură forjă comună, simplul contact social provoacă, în majoritatea cazurilor, la muncile productive o emulație și o însuflețire specifică a energiei vitale.
LA FILOSOFIE HELP!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de keytser98
2

Răspuns:

Din toate acestea se vede că statul este o instituţie naturală şi că omul este din natură o fiinţă socială, pe când antisocialul din natură, nu din împrejurări ocazionale, este ori un supraom ori o fiară… Totodată, este clar de ce omul este o fiinţă mai socială decât orice albină şi orice fiinţă gregară;căci natura nu creează nimic fără scop. Însă grai are numai omul dintre toate vietăţile.

Explicație:

Sper că te am ajutat


anaghioca66: mulțumesc!
keytser98: cuplă cere
Alte întrebări interesante