Biologie, întrebare adresată de GirlPro, 8 ani în urmă

1)Dati exemple de plante si aratati rolul lor.
2)Dati exemple de animale di aratati importanta acestora.(cel putin 10)
Va rog muuuult!!Este urgent dau coroana si 10 puncte!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Echox
1

Răspuns:

Catina este un arbust ale carui fructe, de culoare portocalie au fost utilizate din vremuri stravechi atat la prepararea de marmelade, sucuri, cat si ca adaos de vitamine (vitamina C si D), prevenind astfel aparitia racelii.

Ceaiul de catina este considerat un remediu excelent in tratamentul:

- bolilor de ficat, avitaminozei,

- pojarului dar si la tratarea urticariilor (ca uz extern).

Afinul este un arbust ce creste adesea salbatic.

Proprietatile terapeutice ale afinului sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, fiind recomandate pentru vindecarea:

- diareei, enteritei, dizenteriei, putrefactiei intestinale,

- diabetului (principiul activ al afinului, mirtilina (insulina verde), contribuie la diminuarea zaharului din sange), bolilor buco-faringiene, coronariene, cancere (preventiv).

fAlbastrelele reprezinta o planta medicinala ce se gaseste atat pe marginea drumurilor, cat si in culturile de grau si secara.

Florile de albastrele sunt folosite ca remediu natural datorita proprietatii lor de: antidiareic, diuretic, calmant si continut de saruri de potasiu, magneziu, centaurina, substante amare etc.

Marul Lupului este o planta medicinala utilizata in tratarea numeroaselor afectiuni, de la unele simple precum insomnii, pana la altele destul de complexe: cancer.


GirlPro: Imi poti spune si animale??Te rog mult
Echox: sigur!
Alte întrebări interesante