Istorie, întrebare adresată de rebecaremes1, 8 ani în urmă

1. descrieti in 3 5 rânduri mediul natural și viața contidiana din Orientul Antic .

3. scrierea.

a)care a fost primul tip de scriere?
b)ce popor a inventat alfabetul ?
c)cum se numea scrierea din Mesopotamia?dar in Egipt?
si ex 2 din poza
ajutați-mă va rog frumos rapid ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

1) Orientul Antic reprezintă spatiul geografic in care au aparut primele civilizaţii ale  omenirii

formarea primelor asezari sedentare permanente s-a datorat accesului la apa, atat pentru  alimentarea locuintelor cat si pentru agricultura;

Cei ce se stabilisera in zonele montane, deluroase sau semi-aride se ocupau cu pastoritul ducand o viata semi-nomada.

3)

a) primul tip de scriere a fost cel hieroglific. Este intalnit in Egiptul antic si pe tablitele de la Tartaria, judetul Alba.

b) Alfabetul a fost inventat de catre fenicieni.

c) Scrierea din Mesopotamia se numea cuneiforma iar cea din Egipt hieroglifa.

2) Egipteni

Irak

Coasta estica a Marii Mediterane

Palestina

La est de Mesopotamia si Sumer

Chinezi

P.S.

La punctul 1 conform ultimelor descoperiri arheologice printre primele civilizatii ale omenirii a fost cea Cucuteni-Tripolie, ce era raspandita in Moldova, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si Basarabia, ce le precede pe cea egipteana si cea sumeriana cu cateva sute de ani. A fost si prima civilizatie proto-urbana, ce construia case cu etaj. Este prima civilizatie ce a folosit pe ceramica sa unica in Europa primele semne si simboluri ale Yin Yang, Cruce, Zvastica solara, decoruri in spirala.

Este o foarte mare si uimitoare asemanare intre ceramica Cucuteni si cea Yangshao, aflata la mii de kilometri, in China.

"...în anul 2014, o descoperire de excepție făcută în România – scoaterea la lumină a unei locuințe pre-cucuteni, cu o vechime de aproximativ 7.200 de ani – a adus dovezi ale schimburilor comerciale dintre locuitorii de pe teritoriul României și cei din China…

Datorită excepționalei descoperiri de la Baia, în județul Suceava, o echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge a venit încă de anul trecut pentru a sprijini munca arheologilor români. Alături de arheologul Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, echipa de la Cambridge a urmărit să stabilească modul în care acum 6-7.000 de ani se făceau schimburi de cereale între Europa și Asia, dar în special între Europa și China. Martin Kenneth Jones, specialist în arheologia biomoleculară a cerealelor și-a început cercetările în China, unde a găsit cereale aduse în acele vremuri din Europa, în timp ce în Europa a identificat cereale aduse din China.

Jones, vorbind despre descoperirea de la Baia: “Credem care are legătură cu culturile agricole din China. Am fost interesați de zece ani de această dezvoltare și am început munca în China pentru a înțelege mai bine ce este cu aceste produse agricole, cereale. În acea perioadă, pe vremea migrațiilor, transportul nu era atât de simplu, iar cum s-a făcut acesta este interesant”. (Mediafax)


rebecaremes1: mulțumesc
Utilizator anonim: Cu mare placere. Sper sa-ti fie de folos
Alte întrebări interesante