Geografie, întrebare adresată de owowowo26, 8 ani în urmă

1. Din ce cauză cerul este albastru?
2. De ce apa mărilor și oceanelor este sărată?
3. Explicați de ce Luna își arata mereu aceeași față.

ye îmi trebe referate cu astea smh​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamariastegarescu5
1

Răspuns:

1)Oamenii văd cerul albastru din cauza gazelor din atmosferă, cum ar fi oxigenul, nitrogenul, azotul şi dioxidul de carbon. Când lumina Soarelui intră în contact cu acestea, se reflectă, iar fiecare moleculă devine o sursă de lumină.

2)De fapt, sarea care este în apa oceanelor provine din solul planetei. Ploile care cad pe pământ conţin anumite procente de dioxid de carbon din aer, asta face ca apele ploilor să aibă o concentraţie uşor acidă

3)Luna este iluminată direct de razele soarelui, iar difuziunea acestei lumini potrivit unghiurilor create de variația pozițiilor Soarelui, Pământului și ale Lunii generează fazele lunare


owowowo26: mulțumesc mult! m-ai salvat @/w/@
anamariastegarescu5: cu placere
Răspuns de iGeo
1

Răspuns:

1. Cerul este albastru din cauza atmosferei terestre care difuzeaza in toate directiile lumina provenita de la Soare care se intalneste cu moleculele de aer. Culoarea albastra este cea care-i imprastiata mai puternic comparativ cu celelalte culori pentru ca lungimea de unda a culorii albastre este mai mica.

2. Precipitatiile contin procente mici de dioxid de carbon astfel ca apa din precipitatii are o concentratie acida. Apele dizolva chimic rocile si solul si transforma in ioni (particule incarcate electric) in raurile mai mari, apoi fluvii si ulterior in oceane. Cei mai intalniti ioni sunt ionii de clor si sodiu care formeaza cam 90% din totalitatea ionilor din oceane si mari. Astfel, se explica salinitatea ridicata a marilor si oceanelor.

3. Luna isi arata mereu aceeasi fata pentru ca aceasta are o miscare de rotatie egala cu miscarea de revolutie (aproximativ 27,3 zile) - fenomen numit rotatie sincrona.


owowowo26: MULȚUMESC!!(✿◍•ᴗ•◍)
iGeo: cu drag
Alte întrebări interesante