Geografie, întrebare adresată de dariateodora66, 8 ani în urmă

Vă rog frumos să mă ajutați dau 12 puncte și coroană celui mai bun răspuns.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
1

Răspuns:

Domnule Primar si alesi ai comunei Adancata, dragi cetateni,

Ma adresez dumneavoastra pentru a va expune punctul de vedere al elevilor cu privire la incalzirea globala. Stim ca topirea ghetarilor din Oceanul Atlantic duce la cresterea nivelului Oceanului Planetar si inundarea zonelor de tarm, zonelor joase.  Cele mai afectate zone din Europa de topira ghetarilor sunt polderele din Olanda, zonele joase din Belgia si zonele insulare. Tarmurile inalte nu sunt atat de mult afectate.

Topirea ghetarilor determina distrugerea banchizei de gheata unde traiesc ursii polari si astfel ca mediul lor de viata va fi afectat. Acestia vor ramane "prizonieri" pe anumite sloiuri de gheta si vor muri.  

Acest fenomen negativ pentru omenire afecteaza si activitatile oamenilor, in special, pentru oamenii care traiau in orasele si satele din zone joase si afecteaza si activitatile de transport si turismul.  

Comuna noastra se confrunta cu defrisari de cativa ani de zile, acestea au cauzat alunecari de teren, inundatii si fenomene extreme. Suntem in masura sa protejam mediul si sa luam masurile necesare.

Alte întrebări interesante