Biologie, întrebare adresată de irina9847, 8 ani în urmă

1
Ex 5. Redactați un eseu despre rolul în natură şi importanta economică a peștelui.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaela045
0

Răspuns:

Rolul peștilor în natură și în viața omului:

1. În medicină: cercetările recente au demonstrat că acizii grași nesăturați de omega 3 se conțin în peștii care trăiesc în apele reci. De asemenea, consumul de carne de pește are efecte benefice în tratamentul gutei, artritelor reumatoide, în prevenirea diferitor forme de cancer, și nu în ultimul rând, este foarte util diabeticilor.

2. În natură peștii au o importanță deosebită, aceștia fac parte din lanțul trofic și de asemenea, peștii curăță apele, un motiv pentru care ei sunt numiți "sanitarii apelor".

3. Alimentația omului: carnea de pește conține mulți nutrienți importanți, inclusiv proteine. O singură porție de pește de 100 g, furnizează între o treim și jumătate din necesarul de proteină zilnic. Majoritatea peștilor au și un conținut ridicat de vitamina B12, vitală pentru un sistem nervos sănătos și un conținut de iod, care asigură funcționarea glandei tiroide.

pestii au o importanta economica foarte mare existand oameni care traiesc din pescuit si vanzarea pestilor. cand acesti oameni ii vand altii ii cumpara si fac ceva util ptr ei cu pestii

Alte întrebări interesante