Fizică, întrebare adresată de andreeavlogs0, 8 ani în urmă

1.Fenomenul prin care un corp fizic trece din stare neutră în stare electrizată se numește: a. magnetizare; b.dilatare termica; c. electrizare.

2.Două corpuri aflate in aceeași stare de electrizare: a. se atrag; b. nu interactionează; c. se resping

3. Dacă frecăm o baghetă de sticlă cu o tesătură uscată, bagheta de sticlă, în zona de frecare s-a electrizat: a. pozitiv; b. negative.

4. Tesătura cu care s-a frecat bagheta, s-a electrizat, in zona de frecare : a. negative; b. pozitiv

5. Blana unei pisici, parul nostru se zbârlește ( se răsfiră), dacă apropiem un corp electrizat. Acest lucru se datorează : a. electrizării prin frecare; b. electrizarii prin contact; c. electrizarii prin influentă.

6.În activitatea muzeografilor se pune de multe ori problema citirii unor manuscrise foarte vechi la care paginile s-au lipit unele de altele. Orice incercare de a le desprinde poate să le distrugă iremediabil. Dacă manuscrisul ar fi electrizat prin contact cu un alt corp electrizat, atunci foil ear putea fi separate. Separarea filelor este posibilă pentru că: a. foile sunt in stari diferite de electrizare deci se resping; b. foile sunt in aceeasi stare de electrizare, deci se atrag; c. foile sunt in aceeasi stare de electrizare, deci se resping



Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 213141
0

Răspuns:

1..magnetizare2.se respung 3.pozitiv4..pozitiv5.electrizare prin contact6.este b

Alte întrebări interesante