1.Fie expresia F(x)=x^2+5x+6/x^2+3x+2. Dupa simplificare se obtine...
2.Calculand 4/x-1 - 3+x/x-1,unde x∈ℝ - {1}, se obtine rezultatul ...
„x^2” --- x la puterea a doua
„ / ” --- supra
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
1. f(x) = (x² + 5x + 6)/(x² + 3x+ 2) = ( x²+ 2x + 3x +6)/(x² + x + 2x + 2) =
= (x+2)(x+3)/ (x+1)(x+2) = (x+3)(x+1)
2. 4/(x-1) - (3+x)/(x-1) = (4 -3 - x)/(x-1) = (1-x)/(x-1) = -(x-1)/(x-1) = - !
= (x+2)(x+3)/ (x+1)(x+2) = (x+3)(x+1)
2. 4/(x-1) - (3+x)/(x-1) = (4 -3 - x)/(x-1) = (1-x)/(x-1) = -(x-1)/(x-1) = - !
mihaidenys2009:
La al doilea exercitiu care este rezultatul?
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă