Istorie, întrebare adresată de davidsitaru6, 8 ani în urmă

1.Henric al VIII lea 1509-1547
2.Filip al II lea 1556-1598
3.Ludovic al XIV lea 1643-1715
4.Soliman Magnificul 1520-1566
5.Petru cel mare 1682-1725
Realizati un referat de maxim o pag cu unul dintre acesti monarhi




Dau coroana ,va rog ajutati-ma​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ioanamath
3

Henric al VIII-lea                                                                          

Henric al VIII-lea a fost rege al Angliei din 1509 până la moartea sa în 1547. Henry este cel mai bine cunoscut pentru cele șase căsătorii și, în special, pentru eforturile sale de a anula prima căsătorie (cu Ecaterina de Aragon). Dezacordul său cu papa Clement al VII-lea cu privire la o astfel de anulare l-a determinat pe Henry să inițieze Reforma engleză, separând Biserica Angliei de autoritatea papală. El s-a numit însuși șef suprem al Bisericii Angliei și a dizolvat mănăstirile și mănăstirile, pentru care a fost excomunicat. Henry este, de asemenea, cunoscut sub numele de „tatăl Marinei Regale”, deoarece a investit puternic în marină, mărind dimensiunea acesteia de la câteva la mai mult de 50 de nave și a înființat Consiliul Marinei.Henry a fost un cheltuitor extravagant, folosind veniturile din dizolvarea mănăstirilor și a actelor Parlamentului Reformei. De asemenea, a convertit banii plătiți anterior Romei în venituri regale. În ciuda banilor proveniți din aceste surse, el a fost continuu la un pas de ruină financiară din cauza extravaganței sale personale, precum și a numeroaselor sale războaie costisitoare și în mare parte nereușite, în special cu regele Francisc I al Franței, împăratul Sfântului Roman Carol al V-lea, regele James V din Scoția și regența scoțiană sub contele de Arran și Maria din Guise.

SPER CA TE AM AJUTAT!!!!!!!


davidsitaru6: multumesc mult
Răspuns de Deea7789
4

Petru cel Mare este considerat primul mare țar al Rusiei,el a construit prima flotă a Rusiei,fiind totodată primul țar ce a călătorit pe mare,el a întemeiat orașul St.Petersburg,dar cu un cost imens în oameni:30.000 de morți ca urmare a bolilor urmate hrănirii foarte proaste.

Din tinereți a fost priceput în mănuirea armelor;la 12 ani știa să folosească tunul,iar la 16 ani foarte bine sabia și muscheta.A ajuns să se confrunte cu regele Carol al Suediei,în acel moment Suedia avea cea mai bună armată din Europa,dar Petru I l-a învins la Poltava.

Dar pentru mulții,rămâne întrebarea ”care este motivul pentru care a făcut călătoria incognito prin Europa cu scopul modernizării Rusiei?”,pe crucea pe care o avea mereu alături scrie„Sunt elev,trebuie să învăț”.

Sper că te-am ajutat și nu uita de un mulțumesc!


davidsitaru6: multumesc mult!
Deea7789: Cu plăcere!
Alte întrebări interesante