Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

1. Identificați conjuncțiile conjuncționale
2. Substituiți fiecare conjuncție​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
4

1)

fiindca- conjunctie subordonatoare predicativa care leaga doua propozitii , cea regenta compusa dintr-un Predicat(verb ca parte secundară ): " am intarziat " ; de propozitia subordonata compusa dintr-un predicat(verb ca parte secundară ):"m-am sculat " si un complement circumstantial de timp: "tarziu"( adverb ca parte secundară ) leagă doua predicate

si- conjunctie subordonatoare subiectivacare leaga un subiect ( substantiv ca parte secundara de propoziție ):" prietenii" de regenta cu mai multe subiecte ( substantive ca parte secundara de propozitie) :"fratii , surorile,parintii" si atribut : "mei" intr-o singura propizitie.

desi- Conjunctie coordonatoare care leaga propozitia regenta (nr1 adica cea de dinaintea lui desi) de propozitia subordonatoare (nr. 2 adica de cea de dupa conjunctia desi) intelegi?

dar- conjunctie coordonatoare care leaga propozitia regenta (nr1 adica cea de dinaintea lui dar) de propozitia subordonatoare (nr. 2 adica de cea de dupa conjunctia dar)

că- conjunctie coordonatoare care leaga propozitia regenta (nr1 adica cea de dinaintea lui că ) de propozitia subordonatoare (nr. 2 adica de cea de dupa conjunctia că )

2)

fiindca => pentru ca

si => precum si

desi =>macar că

dar =>numai că

că => cum că


Utilizator anonim: MULȚUMESC DIN TOT SUFLETUL CĂ M-AI AJUTAT!!!
Rodi11: Sper ca nu am gresit. Ca la inceput mă pierdusem
Rodi11: Cu placere
Rodi11: acum si eu cu chimia
Utilizator anonim: nu-i nimic până atunci am mai citit 4 pagini din Harry Potter
Utilizator anonim: Sper să-ți fie de folos ce ți-am dat la chimie
Alte întrebări interesante