Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

1-Legături între neuroni;
2-celule cu rol de hrănire si protecţie a neuronilor;
3 - Nervi care pleacă din măduva spinării
4 - Nervi care conduc informația de la centrul nervos spre
organele efectoare;
5- Creierul mic;
6- Teacă ce inveleste axonul;
7 - Componentă a trunchiului cerebral;
8 - Răspuns rapid și adecvat, dat de sistemul
nervos stimulilor din mediu;

Va rog, e urgent, dau coroana!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancaaa59
1
1. legătura dintre neuroni de numeste sinapse
2. Celulele gliale mai poartă și denumirea de celule nevroglice sau nevroglie și au rolul de susținere a neuronilor, de hrănire a acestora, de transmitere a influxului nervos, de digestie a resturilor neuronale
5. Cerebelul este o parte majoră a rombencefalului tuturor vertebratelor. Deși este, de obicei, mai mic decât telencefalul, există unele excepții precum ar fi la Mormyridae – peștii elefant, unde poate fi la fel de mare sau chiar mai mare. La oameni, cerebelul joacă un rol important în controlul activității motorii. Poate fi implicat și în funcții cognitive cum ar fi atenția sau vorbirea, precum și în controlul fricii și al plăcerii, însă funcțiile sale legate de mișcare sunt cele mai clar stabilite. Cerebelul uman nu inițiază mișcarea, dar contribuie la coordonare, acuratețe și sincronizarea exactă: primește aferențe de la sistemele senzoriale ale măduvei spinării și de la alte părți ale creierului, integrându-le într-o activitate motorie de precizie. Lezările cerebeloase produc perturbări ale mișcării de precizie, echilibrului, posturii și învățării motorii la oameni.

ancaaa59: 6. Axonul, care se mai numește cilindrax sau neurit, este proiecția neramificată a unui neuron, care conduce impulsul nervos dinspre corpul celular (pericarion) spre periferie, unde contactează alte celule nervoase, glande sau mușchi prin sinapse.
Alte întrebări interesante