Limba română, întrebare adresată de stefania432, 8 ani în urmă

1)Menționează,în câte in enunț ,ce este secvența de mai jos,extrasa din primul text și care este rolul acestuia.Intră Spira he ,a esudat,totuși senin,cu o mare satisfacție întipărită pe figură.2)Prezintă,în cel puțin 30 de cuvinte,o legătură care se poate stabili,la nivelul conținutului,între fragmentul din piesa Titanic_Vals de Tudor Mușatescu și discursul susținut de Malada Yousafzai.3)Crezi că recunoașterea publică a meritelor unei persoane este influențată de vărsata acestuia?Motivează_ți răspunsul,în 50_90 de cuvinte,valorificând textul 2.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
17

1) Menționează ce este secvența și care este rolul ei: "Intră Spirache, asudat, totuși senin, cu o mare satisfacție întipărită pe figură".

Secvența este o didascalie, adică o explicație dată de autor, iar rolul ei este de a explica starea sufletească a personajului Spirache.

2) Prezintă o legătură care se poate stabili, la nivelul conținutului, între fragmentul din piesa "Titanic Vals" de Tudor Mușatescu și discursul susținut de Malada Yousafzai.

La nivelul conținutului, legătura care se poate stabili între aceste două texte este aceea că în amândouă este vorba despre alegeri, în primul text fiind vorba de alegerea deputaților, iar în al doilea, despre alegerea câștigătorului premiului Nobel pentru Pace.

3) Crezi că recunoașterea publică a meritelor unei persoane este influențată de vârsta acesteia? Motivează-ți răspunsul valorificând textul 2.

După părerea mea, recunoașterea publică a meritelor unei persoane nu este influențată de vârsta acesteia, dacă această persoană este inteligentă, matură intelectual și mental și mai ales dacă ea are ceva interesant de transmis publicului.

În acest text este prezentată o tânără care a primit premiul Nobel pentru Pace, "chiar dacă se mai bate cu frații ei mai mici", ceea ce înseamnă că nu a fost o piedică în a i se da acest premiu la vârsta ei.

Succes !


stefania432: Mulțumesc.
stefania432: La celălalte ex când mă mai ajuți.
Valdanet: Cu plăcere! După amiază, dacă nu mă stresezi!
stefania432: Ok
romania110a: mersi mult de ajutor
Valdanet: Cu drag! ⚘
Alte întrebări interesante