Istorie, întrebare adresată de tinatoplicianu, 8 ani în urmă

1. Numiți instituția judecătorească precizată în sursa dată. 
2. Precizați secolul in care a fost adoptată blocată continentală, menționată.
3. Menționați două spații istorice la care se referă sursa dată.
4. Menționați, din sursa dată, două informații referitoare la judecarea contestațiilor apărute în imperiu.
5. Formulați, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la confiscarea magazinelor, märfurilor și  proprietăților engleze, susținând-l cu două informații slectate din sursa dată. 
6. Argumentați, printr-un fapt istoric relevant, afirmația conform căreia momentul decaderii imperiului lui Napoleon a avut loc după 1812​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de faKing
0

Răspuns:

1. Tribunalul din Paris sau Tribunalul din Milano

2. Secolul XIX

3. Anglia și Italia

4. "Tribunalul nostru din Paris este însărcinat cu judecarea definitivă a tuturor contestațiilor care vor surveni în imperiul nostru sau în țările ocupate de armata franceză,relativ la executarea prezentului decret"

"Tribunalul din Milano va fi însărcinat cu judecarea definitivă a ziselor contestații care vor surveni pe teritoriul regatului nostru din Italia"

5. Din punctul meu de vedere, confiscarea magazinelor, mărfurilor și proprietăților engleze este o încălcare a unor drepturi și libertăți cetățenești. Îmi susțin punctul de vedere cu două informații din sursa dată:

"Orice magazin, orice marfă, orice proprietate de oricare natură ar fi, aparținând unui supus al Angliei, va fi declarată confiscată de drept."

"Comerțul cu mărfurile engleze este interzis și orice marfă aparținând Angliei sau provenind din fabricile și din coloniile sale este declarată confiscată de drept."

6. După arestarea lui Napoleon în 1815 are loc Congresul de la Viena în urma căreia au existat state avantajate și state dezavantaje. Statele avantajate au primit numeroase teritorii precum Prusia, Rusia și Austria, iar statele dezavantaje au pierdut teritorii prin care se numără Polonia și Franța.


tinatoplicianu: mulțumesc mult de tot!
faKing: cu plăcere
Alte întrebări interesante